Tips

Als coverband KOEST zijn wij zeer regelmatig te gast op diverse (bedrijfs)feesten en bruiloften. Vooral bij bruiloften ervaren wij dan ook in de voorbereiding waar aanstaande bruidsparen tegenaan lopen én hoe deze beslissingen uiteindelijk uitpakken op de grote dag zelf. De meest geslaagde bruiloften zijn in onze ervaring altijd diegene waarbij het bruidspaar ongedwongen kan genieten van de dag én het feest. Maar hoe zorg je daarvoor? Lees daarom onze bruiloft tips.

Begin op tijd
De bruiloft begint pas écht te leven zo rond twee of drie maanden voor de trouwdatum. Wij merken dit doordat we opeens nog mailtjes krijgen met verzoeken om een bepaald nummer of een nummer voor de openingsdans in te studeren, of om nog even alle details door te nemen. Dat laatste is natuurlijk prima, de details kun je dan nog regelen. Maar voor de belangrijke keuzes begin je zo vroeg mogelijk. Een locatie en een coverband zijn dikwijls een jaar van te voren geboekt! Begin in ieder geval direct met het plannen en het maken van een checklist.

Reserveer tijd in je agenda
Een bruiloft is een project. Als je kijkt naar hoe professionele projecten worden gedaan, dan komt daar standaard projectoverleg naar voren. Dit is een zeer effectief instrument om de voortgang in de gaten te houden, en om belangrijke zaken onder de aandacht te houden. Plan daarom bijvoorbeeld een half uur per week op een vaste dag om alle acties even na te lopen, en eventuele acties voor die week te bespreken. Oh ja, de aanstaande bruidegom doet bij voorkeur ook mee aan het wekelijks overlegje. Zo kun je elkaar laten weten wat is gedaan en wat nog aandacht behoeft. Zo zorg je er ook voor dat je zaken niet dubbel regelt.

Taken van de bruidegom
Dit kopje is om duidelijk te maken dat niet alleen de aanstaande bruid alles zou moeten regelen. Geen ramp als het initiatief bij bruid vandaan komt natuurlijk, maar dit ontslaat de bruidegom niet van belangrijke taken. Bespreek in ieder geval samen wat je graag wilt doen, en wat je liever overlaat aan de ander. Door beide verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen deel, krijg je veel meer het gevoel dat je het samen regelt. En zo zet je meteen mooi de toon voor de samenwerking in je verdere huwelijk.

Tip van KOEST
Ongetwijfeld heb je een agenda. Maar door jouw planning te verwerken in een kalender die je op een duidelijk zichtbare plek hangt, zorg je ervoor dat je geen details mist. Woon je nog niet samen? Maak er dan twee!

Pas aan.
Een perfecte bruiloft bestaat (bijna) niet. Je hebt beide wensen en eisen. Hou er op voorhand rekening mee dat je niet alle details precies naar wens kunt regelen. Je aanstaande heeft nu eenmaal niet altijd dezelfde ideeën of smaak als jezelf. Dat is niet erg, de belangrijkste dag van je leven draait om jullie geluk en liefde voor elkaar. Spreek uit wat je erg belangrijk vindt en durf ook ruimte te creëren voor wat je partner belangrijk vindt.

Inhuren van partijen
Ben je van plan om een fotograaf, een cateraar, een band , een bloemist, een weddingplanner etc., in te huren? Zorg dan dat je van te voren duidelijk afspreekt met elkaar wat je belangrijk vindt voordat je een partij benadert. Ook is het raadzaam om jullie budget af te spreken. Ben je enthousiast over een partij? Zorg dan dat deze partij schriftelijk een aanbod of een offerte aan jullie doet. In dit aanbod laat je alle details over de datum, tijdstippen, voorwaarden opnemen. Let ook specifiek over de annuleringsvoorwaarden. Wat gebeurt er als er iemand ziek wordt? Wat gebeurt er als een bepaald onderdeel om een of andere niet leverbaar is op jouw trouwdag?

Onderhandelen
Een bruiloft kan een kostbare aangelegenheid zijn. Het kan dus bijzonder zinvol te zijn om te onderhandelen zodat de kosten lager worden. Let op; dit is niet hetzelfde als korting vragen. Je kunt onderhandelen over elk detail waar een cijfer bijstaat. Je kunt ook vragen aan de leverancier in kwestie of hij of zij wil meedenken in het realiseren van lagere kosten. Bij een goede onderhandeling zijn twee partijen tevreden met de uitkomst.

Wij hopen dat jullie met deze tips nog beter beslagen ten ijs komen, in ieder geval namens ons heel veel geluk gewenst!

 

CONTACT - INFORMATIE