Goedkoop trouwen, dat kan!

Je kunt op veel manieren de kosten van je trouwdag beperkt houden. Trouwen is niet goedkoop en met een beperkt budget lijkt het een onmogelijke opgave. Valt best wel mee! Wanneer je besluit dat je huwelijk prachtig, romantisch en geweldig moet worden, maar geen dag rood staan waard is, dan is het naast slim ook te realiseren. We geven je enkele tips om je trouwdag onvergetelijk te maken maar ook goedkoop en budgettair verantwoord.

Trouwkaarten
Trouwkaarten om je gasten uit te nodigen zijn beslist noodzakelijk maar zijn er in allerlei prijsklassen. Wanneer je geen enorme gastenlijst hebt is dit geen grote kostenpost. Zoek kaarten die bij de sfeer van je huwelijk passen zo geef je de gasten gelijk een inkijkje in jullie trouwdag.

Budget
De inkopper, bepaal wat je aan je trouwdag uit wilt geven en hou je daaraan. Niets is verleidelijker dan je financiële grenzen een beetje op te rekken wanneer je in de bruidswinkel staat in de perfecte trouwjurk maar boven je budget. Het kan wel maar dan zul je ergens anders op moeten bezuinigen en wil je dat? Wanneer je dit toch moeilijk gaat vinden deel je budget dan in delen op, zoveel voor de trouwjurk, dit bedrag voor de catering, muziek, decoraties, uitnodigingen, enz.. De verleiding is dan net iets minder groot. Open een bankrekening voor de trouwdag en …. op is op :-).

Gastenlijst
Nodig niet iedereen uit die je kent! Klein en intiem trouwen is in en een trendy korte gastenlijst is perfect voor je budget. Nodig naaste familie uit, je allerbeste vrienden en misschien een paar collega’s. Zo’n korte gastenlijst geeft gelijk al een besparing op allerlei fronten, minder uitnodigingen, minder uitgaven aan diner/receptie/drankjes, kleinere zaal en zo nog meer.

Gratis trouwen
Op zaterdag en vrijdag trouwen is duur. Niet alleen ben je meer geld kwijt aan het gemeentehuis maar ook aan zaalhuur. Iedere gemeente heeft dagdelen waarop je gratis kunt trouwen, kijk op de site van de gemeente waarin je wilt trouwen. Overigens trouwen buiten het ‘trouwhoogseizoen’ (dat is in de zomermaanden) drukt de kosten vaak ook flink.

Trouwjurk
In een gemiddelde bruidsmodezaak ben je rond de 800 euro kwijt voor een trouwjurk. Dat is een gemiddelde, voor je het weet ga je met allerlei accessoires over de 1000 euro heen. Hoe belangrijk is je trouwjurk? We zullen de laatste zijn om te zeggen dat je niet in de trouwjurk moet trouwen waar je al sinds de lagere school van droomt maar kun je je die veroorloven? Op allerlei manieren zijn leuke en betaalbare trouwjurken te vinden. Wil je beslist een nieuwe jurk kijk dan in de outlet van bruidsmodezaken, is een gedragen jurk ook een optie zoek dan eens op marktplaats of ebay. Geef, wanneer je toch voor nieuw kiest, aan de verkoopster door wat je budget is, zo wordt je niet verliefd op een jurk buiten je budget.

Uitnodigingen
Eventueel kun je er voor kiezen om de uitnodigingen per mail te versturen. Toch liever papier? In de trend van DIY kun je veel besparen, maak dus je uitnodigingen zelf.

Vervoer
Vervoer op je trouwdag hoeft niet duur te zijn. Was je auto op de avond ervoor en je hebt je eigen vervoer geregeld. Laat je je toch liever rijden, vraag dan een vriend(in) om je die dag te vervoeren. Misschien heeft iemand wel een geweldige auto staan die je mag lenen.

Make up – kapper
De make-up kun je zelf doen! Je kapsel is waarschijnlijk een ander verhaal maar vraag een handige vriendin of je moeder om je te helpen. Vraag hulp, het is echt geen schande en je zult merken dat veel mensen het gewoon geweldig vinden om je te helpen.

Fotograaf
Hoe belangrijk is dit voor je? We zijn absoluut voor een paar geweldige foto’s als aandenken aan deze dag. Heb je in je vriendenkring iemand die goede foto’s kan maken, vragen staat vrij. Wil je liever een professionele fotograaf dan kun je deze vragen om alleen de foto’s te maken, afdrukken en een fotoboek samenstellen kun je ook zelf doen.

Feest – diner
Je grootste kostenpost als laatste. Begin met het wegstrepen van een vijfgangendiner. Denk meer aan een bbq of een lopende buffet. Wat wil je schenken? De kosten voor sterke drank kunnen aardig in de euro’s lopen, wijn en fris is een goedkoper alternatief. De bruidstaart tenslotte. Misschien ken je iemand die een taart voor je kan maken maar net zo leuk is het om te kiezen voor cupcakes. Wanneer je een baktalent kent of zelf graag in de keuken staat dan kun je ze ook zelf maken.

Band
Muziek kan het feest maken! Zorg ervoor dat je een goede band hebt welke aan de eisen voldoet. Overleg de mogelijkheden en onmogelijkheden met de band, zodat er geen verrassingen zijn. Neem contact op met Koest.

CONTACT - INFORMATIE