Band of DJ op je huwelijksfeest?

Nadat de ceremonie is geweest en jullie een heerlijk diner hebben gehad, is het tijd voor een feestje. Natuurlijk wil je dat er zoveel mogelijk voetjes van de vloer gaan. Kun je dan het beste een band of een DJ voor jullie trouwfeest inhuren?

Een goede bruiloft heeft ook een goed feest na afloop. Sommige bruidsparen kiezen voor een rustig feestje met achtergrondmuziek waarbij gasten zelf kunnen kiezen of ze gezellig blijven kletsen of toch liever een dansje wagen. Andere bruidsparen gaan juist voor een knalfeest waarbij het bijna onmogelijk is om niet met de voetjes van de vloer te gaan. Hoe jullie trouwfeest er uit komt te zien, hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen.

Band
Het inhuren van een band voor jullie trouwfeest kan ontzettend leuk zijn. Het is een echte sfeermaker en een goede band zorgt ervoor dat jullie gasten een fantastische avond hebben.

Voordelen
•Een band maakt jullie trouwfeest extra bijzonder. Een goede band maakt een enorme indruk op de gasten.
•Door het inhuren van een band kan jullie trouwfeest ook persoonlijker worden. Jullie kiezen immers voor een band die bij jullie stijl past.
•Een band kan goed inspelen op de sfeer tijdens het feest.
•Het is niet alleen leuk om naar een band te luisteren, ook ziet het er vaak geweldig uit wanneer de bandleden helemaal opgaan in hun muziek.

Nadelen
•De kosten van een goede band liggen een meestal hoger dan die van een DJ. Dit komt omdat een band uit meer personen bestaat.
•Een band zal niet alle liedjes kunnen spelen die jullie graag willen horen.
•De bandleden zullen zo nu en dan een pauze nodig hebben. Dan zal er even geen (live) muziek te horen zijn, tenzij dit afgesproken is. Coverband Koest draait altijd passende muziek tijdens de pauzes, zodat het bruidspaar nergens aan hoeft te denken.

Bruiloft DJ
Voor jullie trouwfeest kunnen jullie ook een speciale bruiloft DJ inhuren. Deze DJ´s hebben ervaring met het verzorgen van de muziek op bruiloften en weten daardoor vaak goed in te spelen op de wensen van het bruidspaar en de gasten.

Voordelen
•Een DJ heeft heel veel verschillende nummers die hij kan draaien. Hierdoor kun je allerlei verschillende muziekstijlen kiezen en zal er voor alle gasten wel iets leuks tussen zitten.
•Een DJ kan een paar uur achter elkaar voor muziek zorgen zonder dat er stiltes vallen.
•De gasten kunnen zelf verzoeknummers aanvragen.

Nadelen
•Het inhuren van een DJ is weinig origineel.
•Het gevoel van een live optreden mist.

Combinatie
Jullie zouden natuurlijk ook voor een combinatie van een band en een DJ kunnen gaan. De band kan dan eerst optreden en zodra ze even pauze nodig hebben, komt de DJ het overnemen. Deze afwisseling kan erg leuk zijn, maar hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan verbonden.

Een artiest inhuren voor een trouwfeest?
Het is ook mogelijk om een enkele artiest in te huren voor jullie bruiloft zoals een zanger of een pianist. Ondanks dat dit voor prachtige muziek kan zorgen, vinden wij dit geen aanrader voor het trouwfeest. Er is namelijk weinig variatie waardoor het na een tijdje een beetje eentonig kan worden. Het inhuren van een artiest is wel heel leuk voor tijdens de ceremonie, de receptie of het diner. Ook hierin kan Koest iets betekenen. Van duo, trio tot kwartet, swingend op elke sterkte!

Kiezen jullie voor een band of een DJ?

(bron:bruiloftinspriratie.nl)

CONTACT - INFORMATIE