Biografie

BIOGRAFIE VAN COVERBAND KOEST

KOEST is een van oorsprong akoestische coverband en speelt alleen maar bekende nummers zodat uw feest een feest der herkenning is. Door de jaren heen werd KOEST ook regelmatig gevraagd op grote podia (oa openingact voor grotere Nederlandse bands) waardoor de band ook besloten heeft de electrische gitaar erbij te pakken. Op deze manier zijn we dus zowel akoestisch als versterkt in te zetten. Ook maken wij regelmatig gebruik van extra muzikanten, zoals een toetsenist en zangeres of wordt de contrabas erbij gepakt.

KOEST bestaat uit vier enthousiaste mensen, die muzikaliteit, lol én professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De band vind zijn oorsprong begin jaren negentig, waarna er door de jaren heen in het hele land (en buitenland) veel gespeeld is.

Maurice (zang/gitaar) is een allround muzikant die met vele artiesten in binnen en buitenland gewerkt heeft en diverse (cd) projecten gedaan heeft.
Frans (gitaar en achtergrondzang) is docent gitaar aan het conservatorium en stond onder andere al eens in het voorprogramma van oa Joss Stone.
Koen (drums) is een drummer die diverse projecten heeft en van drummen zijn werk heeft gemaakt.
Martijn (bas en achtergrondzang) is geen onbekende op de grote diverse podia in het land en speelde met diverse (landelijke acts).

Alle leden hebben door de jaren heen een grote staat van dienst opgebouwd. Zo werkten zij (afzonderlijk) al eens samen met o.a. Jennie Lena, Saskia Laroo, Nol Havens, Maud, Mark Lennon (Venice), Fabian (deelnemer Beste Singer Songwriter van Nederland), Delain, Sharon den Adel (Within Temptation), Raggende manne, Tessa, Linda Wagenmakers, Stanley Burleson, Cheyenne Toney, Jamai, Bart Bosch en Judith Jobse en brachten met elkaar en ook afzonderlijk van elkaar al diverse cd’s landelijk uit.

Naast KOEST spelen deze muzikanten ook in de succesvolle Kinderband (http://www.kinderband.nl), waarmee zij door het hele land succesvol optreden (scholen, theaters, ziekenhuizen etc) en in april 2010 landelijk een boekje met kindercd Alle Dagen Feest uitbrachten. In 2013 verscheen hun tweede boekje met cd Hiep Hoera.

CONTACT - INFORMATIE